Blog

Simona Kijonková v DVTV

10. 12. 2020 14:27

Paní redaktorka Daniela Drtinová mne v průběhu rozhovoru dvakrát označila za vítěze pandemie. Copak může být někdo vítězem pandemie?

“Osobně se skutečně jako vítěz necítím. Bojuji svůj každodenní boj s neustálými změnami ať již vládními nebo vyvolané současnou bezprecedentní situací. To vše má vliv na moji rodinu a na můj byznys. Jako maminka tří školáků musím říci, že mne velmi trápilo a trápí, že děti nemohu navštěvovat standardně školu, kroužky a trávit čas se svými spolužáky a kamarády. Celá situace, která se táhne již 9 měsíců děti od sportu a kroužků přivedla k počítačovým hrám a mobilům. I malé děti začínají mít deprese a důvodem je nejistota z budoucnosti a sociální distanc. Ano, i mé tři děti se trápí a já jako jejich maminka dělám vše možné a nemožné, aby pandemii zvládali lépe. Trávíme čas více v přírodě a naštěstí jsme velká rodina a tři děti mohou trávit čas spolu. Ne, necítím se jako vítěz pandemie. Nestěžuji si, snažím se celé té situaci svoji rodinu přizpůsobit tak, jako většina z vás a ukazovat našim dětem, že i v krizi je potřeba mít radost ze života ❤❤❤

V březnu skončilo mé podnikání se ztrátou kvůli vládním nařízením a zavřenému maloobchodu. Byznys Zásilkovny je přímo závislý na maloobchodu, na výdejních místech. Nelitovala jsem se, nestěžuji si. Vzala jsem osud a všechna rizika na svá bedra a začala s krizovým štábem makat o to víc. Mé děti mne pár měsíců téměř neviděly. Zvládli jsme to! Díky správným manažerským rozhodnutím v krizi. Díky skvělému týmu a všem zaměstnancům👏👏👏. Díky partnerům, výdejním místům, zákazníkům a eshopům! Stejně jako vás všechny ostatní, nás pandemie stojí hodně starostí, stresu, času a vícenakladů. Ale nebudeme žádat o žádné covid příspěvky ani o dotace na umoření vícenákladů jako státní podniky. Jejich vedení bych doporučila místo investic do PR, zaměřit se na kvalitní manažerská rozhodnutí místo tahání dalších peněz z kapes daňových poplatníků. Ne, pandemie nemá vítěze. A rozhodně jím nejsem já.
“Jsem na jedné lodi s vámi se všemi. Jsem na jedné lodi s mými úžasnými kolegy, kteří se aktuálně snaží zvládat covid vánoční sezónu a rychlý růst. Jsou v práci ve třech směnách i o víkendech. Vánoční nápor zvládáme, přepravujeme 400 tisíc zásilek denně přes našich 27 dep v EU, našimi řidiči na naše partnerská místa. NIKDO nám nepomáhá, stát a státní podniky už vůbec NE! Politici a ředitelé státních podniků používají ve své komunikaci již tradičně demagogii a nepravdy. Brzy se to obrátí proti nim samotným. Děkuji všem podnikatelům, kteří to nevzdávají a bojují. Všichni jsme byznysoví chameleoni a z této doby vyjdeme posíleni! Přeji klidný třetí adventní víkend a přeji všem, aby pandemie již brzy skončila. Poté budeme vítězové všichni!.”
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​

Sdílet:

Rubriky