Blog

Simona Kijonková je Milionář mezi námi

15. 12. 2020 8:00

Úspěšná podnikatelka, která ví, jak vypadá život bez peněz. Dnes vlastní společnost s více než miliardovým obratem, dětství a dospívání ale prožila v chudobě. Simona patří mezi nejvlivnější ženy v Česku a je právem přezdívaná První dámou internetového podnikání

Její Zásilkovna doručuje zásilky zákazníkům ve třiceti zemích Evropy a expanduje na další kontinenty. V projektu Milionář mezi námi na týden změní svůj život a vydá se v utajení do Děčína. S pouhými 550 korunami v peněžence opustí rodinu i své podnikání a bude pracovat jako dobrovolník. Zapojí se do pomoci seniorům, dětem ze sociálně slabých rodin a týraným ženám.

„Viděla jsem zahraniční verzi, která mě velmi oslovila a chytila za srdce. Chtěla jsem poukázat na potřebnost dobrovolnické práce a také na charakter a vnitřní krásu lidí v rámci neziskového sektoru. Tyto dobročinné organizace byly neviditelné a veřejnosti neznámé. Příliš jsem se nerozmýšlela a šla do toho.“

Milionář mezi námi
Sedm českých milionářů se v unikátním projektu ze dne na den dostávají do světa, který je jim cizí. Pod změněnou identitou se ocitají na okraji společnosti, v problematických lokalitách, ale také v organizacích, které se soustředí na pomoc potřebným. 

Václav Staněk, Simona Kijonková, Jiří Antoš, Lenka Hlavatá, Karel Janeček, Petra Plemlová a Martin Hausenblas. To je sedm statečných milionářů, kteří vyměnili teplo luxusního domova za skromnou ubytovnu, kaviár za čínskou polévku a vedoucí pozici v úspěšných firmách za manuální práci.


Sdílet:

Rubriky