Blog

Rosteme o 121 %!

25. 11. 2020 12:17

Obrat skupiny Packeta, majitele Zásilkovny, dosáhl za devět měsíců letošního roku 1,45 miliardy korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o 121 %.

 

Skupina Packeta, která vlastní přední českou logistickou firmu Zásilkovna a další společnosti zajišťující služby výdejních míst, logistiky a doručení do zahraničí, zaznamenala v prvních devíti měsících letošního roku obrat ve výši téměř 1,45 miliardy korun. V meziročním srovnání jde o nárůst o 121 %. Počet přepravených zásilek dosáhl 23,5 miliónů, což je meziroční navýšení o 107 %. Packeta také výrazně navýšila počet výdejních míst. V České republice jich má aktuálně k dispozici téměř 4 000, celá skupina více než 5 800. V letošním roce očekává Packeta obrat ve výši 2,5 miliard korun a 42 milionů přepravených zásilek.

„K rekordním výsledkům výrazně přispěly všechny trhy, kde skupina Packeta působí. O více než 100 procent jsme rostli na Slovensku, Polsku a v Maďarsku, ještě výrazněji pak také v Rumunsku a Německu. K růstu skupiny stále více přispívá služba Mezi námi pro přepravu zásilek mezi fyzickými osobami, kde aktuální počet doručených zásilek překročil tři miliony. Zásilkovna je od roku 2013 kontinuálně v kladném hospodářském výsledku a pozitivní výsledky, byť silně ovlivněné restriktivními vládními opatřeními z důvodu pandemie COVID na jaře a na podzim, očekáváme i v letošním roce. V současné době se Zásilkovna nachází uprostřed velmi náročné covid-předvánoční sezóny. Již v polovině listopadu doručujeme denně stejný počet zásilek, jako v loňském roce týden před Vánoci. Letos předpokládáme, že za jediný den v týdnu Štědrým dnem přepravíme v České republice více než 550 tisíc zásilek.“
Simona Kijonková
Simona Kijonková
CEO skupiny Packeta a zakladatelka a spolumajitelka Zásilkovny​
 

Během letošního třetího kvartálu otevřela Packeta nové depo v Brně a v Jihlavě. Do skupiny přišel nový obchodní ředitel Zásilkovny Jan Došlý a na pozici ředitele nového oddělení Kvality a procesů pak Dalibor Svoboda. Součástí Packety se stala Trayto, společnost zaměřená na automatizaci nabídek ve srovnávačích zboží jako je Heureka nebo Zboží.cz v Česku a na Slovensku. Započala také spolupráce s novým dopravcem do USA, tím se nově stala společnost FedEx. Na konci září spustila skupina také Z-BOXy, bezdotyková soběstačná výdejní místa napájená solárním panelem a ovládaná přes mobilní aplikaci. Jde o unikátní zařízení, nikdo jiný v České republice výdejní boxy na podobném principu nepoužívá.


Sdílet:

Rubriky